Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten.

SKORSTENSHUVAR & SKORSTENSSKYDD

Skorstensskydd, även kallat skorstenshuv, skyddar skorstenen mot nederbörd som annars kan leda till fukt, vilket i sin tur gör att skorstenen vittrar sönder. Fågelskydd/Kajskydd är ett måste så att inte fåglar bygger bo i kanalerna. Vi hjälper även till med själva måttagningen och monteringen.

Se vår annons på

wordmark_rgb_large

SKORSTENSSKYDD

SKYDDAR MOT FUKT OCH NEDERBÖRD

Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten. Vatten tränger in i själva murstocken, och när temperaturen sjunker leder detta ofta till att skorstenen fryser sönder. Man säger att den frostspränger. Ett enkelt sätt att hindra detta är att montera ett skorstensskydd som skyddar mot all nederbörd.

Monterade Skorstensskydd

DU SLIPPER MÖGELSVAMP I KANALERNA

Fukt i din skorsten gör även att mögelsvamp förr eller senare kan utvecklas. Denna typ av mögel medför en obehaglig lukt, som vid omvänt drag, kan komma att sprida sig i husets innemiljö. Möglet kan också, om skorstenen är i sämre skick, sprida sig ut genom spickor och vidare in i kringliggande byggnadsmaterial.

FÅGELSKYDD OM DU VILL SLIPPA FÅGELBO

Ett fågelbo i skorstenen kan ställa till med stora bekymmer för en husägare. Framförallt kajor och råkor bygger ofta sina reden i skorstenar. De släpper ner mängder med pinnar i pipan och efter ett par år har det bildats en rejäl propp i kanalen.
Ett hus som stått oeldat i många år kan ha en fullständigt igentäppt skorsten. Risken för detta motverkas enkelt genom att välja fågelskydd som tillval till din skorstenshuv.

0703-500 500

Såhär funkar det

1. Mät själv

Ta fram dina mått med hjälp av våra mätanvisningar.

ladda ner mätguide

2. Välj färg

Välj en lämplig färg på ditt skorstensskydd från vår färgkarta

ladda ner färgkarta

3. Skicka förfrågan

När du har alla mått och valt färg skickar du in detta till oss så återkommer vi med en offert inom 24 timmar.

skicka förfrågan

Många olika färger

– i vårt sortiment finns en mängd olika färger, du väljer själv den som bäst passar dig och ditt hus.

Lägsta pris garanti

– på Skorstensskyddaren har vi som ambition att erbjuda skorstensskydd och skorstenshuvar till marknadens lägsta priser. Därför har vi en lägsta pris garanti som innebär att om du hittar samma artikel till ett lägre pris hos en av våra konkurrenter så kommer vi alltid att matcha det priset.


Få ett gratis prisförslag

– vi återkommer inom 24h med ett prisförslag till dig

Längd*
Bredd*
Höjd*
Färg
Epost*
Adress*
Telefon*
Namn*