SKORSTENSHUV & SKORSTENSSKYDD

Har du en skorsten på ditt hus? Då kan du behöva en skorstenshuv för att skydda rökkanalerna, stoppa fåglar från att bygga bo och för att hindra vädrets makter från att regna och snöa ner i skorstenen.

Varför är det bra att ha en skorstenshuv på skorstenen?

Skorstenshuv, även kallat skorstensskydd, skyddar skorstenen mot nederbörd som annars kan leda till fukt, vilket i sin tur gör att skorstenen vittrar sönder. Nederbörd som snö och regn kan på sikt få ödesdigra konsekvenser för din skorsten om du inte har en skorstenshuv.

Skorstenshuv skyddar mot fukt och mögel

När det regnar, snöar, haglar och blåser kommer det ner väta i skorstenen. På sikt kan detta leda till frostsprängningar. Detta händer eftersom att vatten tränger in i själva murstocken lite i taget och får den att vittra. När temperaturen sjunker och vattnet fryser expanderar det till is som tar större plats och på så vis bryts bitar av skorstenen loss. Detta kan förstöra en hel skorsten och för att enkelt kunna avvärja sig detta problem sätter du dit en skorstenshuv.

Huven är som locket på en skattkista men är öppen på kortsidorna för att röken ska ta sig ut. Genom att ha lock på din skattkista, ditt hus, så skyddar du den viktiga skorstenen från frostsprängning, väder och vind.

Du skyddar även ditt hus från mögel och andra svampangrepp genom att använda skorstenshuv. Mögel ser otäckt ut och ger en dålig lukt. Det kan ge allergier och andningssvårigheter. Mögel kan få grogrund i en fuktig skorsten och har den vittrat något kan möglet sprida sig ut till intilliggande områden från murstocken och mögelskada andra rum. Skulle det bli omvänt drag i skorstenen kan vinden föra med sig mögel som kan sätta sig i andra delar av huset. Allt detta skyddar en skorstenshuv emot.

Monterade Skorstensskydd

Fågelskydd för din skorsten

Framförallt Kajor är kända för att bygga bo i skorstenen. Har du en skorsten som inte blivit använd på länge är det inte omöjligt att fåglarna har byggt ett bo och täppt igen hela skorstenen. Försöker du då elda blir det inget drag eller ventilation och röken har ingenstans att ta vägen varvid du får rök i huset istället.

Hos oss kan du beställa fågelskydd som tillval med din skorstenshuv. Detta är ett galler som hindrar fåglarna från att komma åt att bygga bo men som inte hindrar röken eller ventilationen. Fågelskyddet håller din skorsten fri från befjädrade hyresgäster och du slipper få in röken i rummet när du vill elda i den öppna spisen.

Köpa skorstensskydd hos oss

Bor du i Skåne eller längs västkusten så kommer vi hem till dig och utför mätning och montering av ditt skorstensskydd. Bor du inte inom vårt verkningsområde är vi lika glada för att skicka din beställning hem till dig så att du kan montera det själv.

Beställer du utanför vårt geografiska verksamhetsområde behöver du själv mäta din skorsten runt om, detta för att skorstenshuven ska ha perfekt passform.

När du ska köpa skorstenshuv hos oss behöver vi veta vilka mått som gäller samt vilken färg du vill ha. Du hittar mätanvisningar och färgkarta längre ner på sidan. Du kontaktar oss om måtten & färgen och vi återkommer med en offert inom 24 timmar. Det ska gå snabbt att få svar av oss. Glöm bara inte måtten, färgen och om du vill köpa till ett fågelskydd.

Ett hus som stått oeldat i många år kan ha en fullständigt igentäppt skorsten. Risken för detta motverkas enkelt genom att välja fågelskydd som tillval till din skorstenshuv.

Lägsta prisgaranti på skorstenshuv

Vår ambition är att kunna erbjuda marknadens lägsta priser och därför har vi en lägsta prisgaranti. Detta innebär att om skulle du hitta samma artikel för ett lägre pris hos våra konkurrenter så kommer vi alltid att matcha det priset. Vi vill att alla ska ha samma förutsättningar för att ha en välmående skorsten då vi vet hur viktigt det är för hus, miljö och hälsa.

Material till ditt skorstensskydd

När det kommer till skorstensskydd och skorstenshuvar är det bra med ett tåligt material. Man ska även tänka på var det ska sitta, i vilken miljö. Bor du vid havet kanske saltvattnet och havets vindar sliter mer på vissa material än andra. Välkommen att kontakta oss om rådgivning och möjligheter för olika material.

Såhär funkar det

1. Mät själv

Ta fram dina mått med hjälp av våra mätanvisningar.

ladda ner mätguide

2. Välj färg

Välj en lämplig färg på ditt skorstensskydd från vår färgkarta

ladda ner färgkarta

3. Skicka förfrågan

När du har alla mått och valt färg skickar du in detta till oss så återkommer vi med en offert inom 24 timmar.

skicka förfrågan

Många olika färger

– i vårt sortiment finns en mängd olika färger, du väljer själv den som bäst passar dig och ditt hus.

Lägsta pris garanti

– på Skorstensskyddaren har vi som ambition att erbjuda skorstensskydd och skorstenshuvar till marknadens lägsta priser. Därför har vi en lägsta pris garanti som innebär att om du hittar samma artikel till ett lägre pris hos en av våra konkurrenter så kommer vi alltid att matcha det priset.

Se vår annons på

wordmark_rgb_large
badge

Få ett prisförslag på Skorstensskydd

– vi återkommer inom 24h med ett prisförslag till dig

  #1 Långsida*
  #2 Kortsida*
  #3 Avstånd mellan*
  #4 Höjd*
  Färg
  Epost*
  Ort*
  Adress*
  Telefon*
  Namn*